Historie vinařství
Daniel Guestier, kupuje v roce 1805 Clos de Garamey, situované v Saint-Estèphe a následovně se stává i majitelem usedlosti Ségur Cabanac. Jejich scelením vzniká mohutný vinařský celek, který zůstal, až do současnosti, téměř nezměněn. Nachází se mezi slavnými viničními Châteaux - Montrose a Calon Ségur.
Xavier Gardinier kupuje, již významné Château Phélan Ségur, v roce 1985 od rodiny Delon. Od této doby spravuje usedlost, se svými třemi syny, až do současnosti. Nechal opravit budovy, přebudovat vinohrad a modernizovat výrobní zařízení. Obnovil lesk Château Phélan Ségur a umožnil terroiru vyjádřit jeho bohatství a komplexitu.
Vinohrady
Originální odrůdovou skladbu tvoří 58% Cabernet Sauvignon, 39% Merlot, doplněné odrůdami Cabernet Franc a Petit Verdot (každá z 1,5%). Komplexní půdní skladba vinohradu, důležitý elementem terroiru, je utvořena z hluboké vrstvy štěrků nanesených řekou Gironde před stovkami tisíciletí a hlavně z valounků i štěrků obalených jílovými písky. Klimatické podmínky charakterizují příjemné oceánské, po celý rok vyrovnané teploty.
Výrobní postupy
Vyzrálé hrozeny jsou sbírány ručně do malých lísek. Jsou vytříděné na třídícím stole a od roku 2011 i na optické třídičce. Lehce namačkané hrozny jsou vykvašeny (alkoholová fermentace) za 10 dní a následovně 20 dní vyluhovány v kádích. Po oddělení samotoku je rmut vylisován a vylisované víno se samotokem sceleno, přečerpáno do barriques, kde proběhne jablečně mléčná fermentace a školení vína (15-18 měsíců, 50%-60% barriques nových, podle potřeby ročníku).
Ve finální selekci je nejhodnotnější vyškolené víno použito do sestavy hlavního zámeckého vína a ostatní do cuvées Franc Ségur a La Croix Bonis