Chateau Pedesclaux 2015
Země původu: Francie
Oblast: Pauillac
Vinařství: Chateau Pedesclaux
Apelace: Pauillac A.O.C.
Klasifikace: 5e Cru Classé v klasifikaci z roku 1855
Složení: 52% Cabernet Savignon, 42% Merlot, 6% Petit Verdot
Šat vína vystavuje na obdiv zářivou, hlubokou granátovou barvu. Lesk je vysoký a viskozita je bohatá. Komplexní vůni komponují noty černého rybízu, pomerančové kůry a vzácných koření, které jsou charakteristickým přínosem odrůdy Petit Verdot, poprvé zařazené do odrůdové skladby. Po následovném okysličení vína ve sklenici se prezentují vůně lékořice, skořice a kardamomu. Chuťový výraz je bohatý, okouzlující, šťavnatý a dokonale harmonický. Ústní aroma doplňují noty perníku a světlého tabáku.
Štědré a elegantní víno vychutnávejte na teplotě 16°-17°C a to až do roku 2035. Ideálně doprovodí pečenou jehněčí kýtu na aromatech, grilovaný roštěnec s houbovým ragú, králíka na sušených švestkách a sýry Abondance, Comté nebo Beaufort.
Chateau Pedesclaux 2017
Šat honosného vína krášlí zářivá, tmavě rubínová barva, ozdobená granátovými odstíny. Lesk elegantního oděvu je vysoký a jeho viskozita je bohatá. Štědrá, současně delikátní vůně, nabízí, ve svém počátečním akordu, tóny drobného tmavého ovoce – zvláště černého rybízu.
Chateau Angelus 2018
Již šat grandiózního vína a jeho neuvěřitelně hluboká, granátově purpurová barva, vzbuzuje obdiv. Lesk oděvu je vysoký a jeho viskozita je bohatá. Dokonale čistá vůně, komponovaná z ovocných not černé maliny a ostružiny Boysen, okouzluje olfaktorické senzory v doprovodu květů růží a čokoládového dortu, následované tóny lesního podrostu, grilované veky, lékořice a cedrového dřeva.
Chateau Cantenac Brown 2019
Jedinečné víno krášlí šat barvy tmavého rubínu, dekorovaný jemnými purpurovými odstíny. Lesk oděvu je vysoký a jeho viskozita je bohatá.
Chateau Phélan Ségur 2016
Šat vína vystavuje na obdiv tmavě rudou barvu, protkanou výraznými fialovými odstíny. Lesk šatu je vysoký a jeho viskozita je bohatá. Komplexní vůni komponují noty ostružiny, tmavé třešně a masité, přezrálé jahody. Při druhém přivonění zazní aromatické tóny grilovaného pečiva.