Chateau Pedesclaux 2015
Země původu: Francie
Oblast: Pauillac
Vinařství: Chateau Pedesclaux
Apelace: Pauillac A.O.C.
Klasifikace: 5e Cru Classé v klasifikaci z roku 1855
Složení: 52% Cabernet Savignon, 42% Merlot, 6% Petit Verdot
Šat vína vystavuje na obdiv zářivou, hlubokou granátovou barvu. Lesk je vysoký a viskozita je bohatá. Komplexní vůni komponují noty černého rybízu, pomerančové kůry a vzácných koření, které jsou charakteristickým přínosem odrůdy Petit Verdot, poprvé zařazené do odrůdové skladby. Po následovném okysličení vína ve sklenici se prezentují vůně lékořice, skořice a kardamomu. Chuťový výraz je bohatý, okouzlující, šťavnatý a dokonale harmonický. Ústní aroma doplňují noty perníku a světlého tabáku.
Štědré a elegantní víno vychutnávejte na teplotě 16°-17°C a to až do roku 2035. Ideálně doprovodí pečenou jehněčí kýtu na aromatech, grilovaný roštěnec s houbovým ragú, králíka na sušených švestkách a sýry Abondance, Comté nebo Beaufort.
Chateau Pedesclaux 2017
Šat honosného vína krášlí zářivá, tmavě rubínová barva, ozdobená granátovými odstíny. Lesk elegantního oděvu je vysoký a jeho viskozita je bohatá. Štědrá, současně delikátní vůně, nabízí, ve svém počátečním akordu, tóny drobného tmavého ovoce – zvláště černého rybízu.
Chateau Petit Village 2014
Podmanivé víno je oděno do zářivého šatu hluboké a intenzivní rubínové barvy, okrášlené jemně fialovými a oranžovými odstíny na hladině. Lesk oděvu je vysoký a viskozita je bohatá.
Chateau Lafite Rothschild 2017
Grandiózní víno je oděno do zářivého šatu tmavé, granátové barvy, dekorované fialovými a purpurovými odstíny. Lesk oděvu je vysoký a viskozita je bohatá. Delikátní vůni, která je v této vývojové fázi vína ještě z části uzavřená, komponují noty cedrového dřeva a máty, doprovázené drobnými tóny černého rybízu, tmavé třešně a švestky.
Chateau Soutard 2018
Ve sklenici graciézního vína kraluje okouzlující šat tmavé, purpurové barvy, ověnčený rubínovými odstíny. Lesk oděvu je vysoký a jeho viskozita je bohatá. Vábnou vůni komponují noty ovocné a gurmánské, džem z plodů černého ovoce, ostružinového koláče, vlhké zeminy a květů tmavé pivoňky i levandule.