Chateau Pedesclaux 2015
Země původu: Francie
Oblast: Pauillac
Vinařství: Chateau Pedesclaux
Apelace: Pauillac A.O.C.
Klasifikace: 5e Cru Classé v klasifikaci z roku 1855
Složení: 52% Cabernet Savignon, 42% Merlot, 6% Petit Verdot
Šat vína vystavuje na obdiv zářivou, hlubokou granátovou barvu. Lesk je vysoký a viskozita je bohatá. Komplexní vůni komponují noty černého rybízu, pomerančové kůry a vzácných koření, které jsou charakteristickým přínosem odrůdy Petit Verdot, poprvé zařazené do odrůdové skladby. Po následovném okysličení vína ve sklenici se prezentují vůně lékořice, skořice a kardamomu. Chuťový výraz je bohatý, okouzlující, šťavnatý a dokonale harmonický. Ústní aroma doplňují noty perníku a světlého tabáku.
Štědré a elegantní víno vychutnávejte na teplotě 16°-17°C a to až do roku 2035. Ideálně doprovodí pečenou jehněčí kýtu na aromatech, grilovaný roštěnec s houbovým ragú, králíka na sušených švestkách a sýry Abondance, Comté nebo Beaufort.
Chateau Pedesclaux 2017
Šat honosného vína krášlí zářivá, tmavě rubínová barva, ozdobená granátovými odstíny. Lesk elegantního oděvu je vysoký a jeho viskozita je bohatá. Štědrá, současně delikátní vůně, nabízí, ve svém počátečním akordu, tóny drobného tmavého ovoce – zvláště černého rybízu.
Chateau Phélan Ségur 2018
Obdivuhodné víno vynikajícího ročníku se pyšní půvabným šatem intenzivní barvy tmavě rubínové, zdobené fialovými odstíny. Lesk oděvu je vysoký a jeho viskozita je bohatá. Neuvěřitelně intenzivní, ryzí vůni komponují noty dokonale vyzrálých plodů drobného rudého ovoce, švestky a tmavé třešně.
Chateau Pedesclaux 2018
Podmanivé a okouzlující víno je oděno do ladného šatu intenzivní granátové barvy, který je ověnčen jemným purpurovým odstínem na disku. Lesk oděvu je vysoký a jeho viskozita je bohatá. Intenzivní vůni komponují výrazné noty plodů černého ovoce, delikátní tóny pomerančové kůry, vzácných koření a květů fialky.
Chateau Phélan Ségur 2017
Víno se pyšní zářivým šatem barvy tmavého rubínu, s výraznými fialovými odstíny. Intenzivní vůni komponují noty vyzrálého černého rybízu, divokých ostružin, které, po aeraci vína, doprovázejí delikátní tóny teplých toastů a čerstvého másla.