Chateau Lagrange 2017
Země původu: Francie
Oblast: Saint Julien
Vinařství:Chateau Lagrange
Apelace: Saint Julien A.O.C.
Klasifikace: 3e Cru Classé v klasifikaci z roku 1855
Složení: 78% Cabernet Sauvignon, 18% Merlot, 4% Petit Verdot
Šat okouzlujícího vína dekoruje zářivá, tmavě rubínová barva, ověnčená delikátním, jemně fialovým nádechem. Lesk oděvu je vysoký a viskozita je bohatá. Svěže pulzující vůni komponují noty černé třešně, ostružiny, černého rybízu a lékořice. Chuťový výraz nabízí pevnou strukturu vyzrálých taninů, hedvábné pohlazení v ústní dutině, dokonalou harmonii a finální acidofilní čipernost. Ústní aroma je sestaveno z ozvěn vyzrálé divoké maliny, ostružiny a sladkých koření. Finální senzorický výraz je dokonalou demonstrací svůdné elegance.
Doporučujeme: Podmanivé víno vychutnávejte na teplotě 15°-17°C, až do let 2035-40. Je příjemným společníkem pečeného bažanta na slanině a žlutém likéru Chartruse, kapouna s kaštanovou nádivkou, telecího karé s houbovým ragú, grilovaného roštěnce na černém pepři a sýrů Saint Marcelin nebo Echouarac.
Chateau Petit Village 2018
Znamenité víno se pyšní oděvem hluboké granátové barvy, protkané purpurovými odstíny. Lesk oděvu je vysoký a jeho viskozita je bohatá. Expresivní vůni komponují noty vyzrálé ostružiny, šťavnaté třešně, švestky, višně a lístků rudé růže, které doprovází jemný tón fialky.
Chateau Petit Village 2014, 1,5 l
Vývoj podmanivého vína, v lahvi o obsahu 1.5L, bude pokračovat pomalu. Jeho šat se vyznačuje hlubokou, intenzivní rubínovou barvou, dekorovanou nafialovělými odstíny. Lesk je vysoký a viskozita je bohatá. Vůni komponují plody tmavého peckovitého a lesního ovoce, doprovázené diskrétními tóny sladkých koření.
Chateau Figeac 2017
Zářivý šat proslulého vína se pyšní hlubokou, purpurovou barvou. Lesk oděvu je vysoký a jeho viskozita je bohatá.
Chateau Mouton Rothschild 1985
Intenzivní rudou barvu, elegantního šatu vzácného vína, zdobí lehké odstíny pomerančové kůry a pálené cihly. Lesk je středně výrazný a viskozita je bohatá. Ve vůni převládají noty vyzrálého ovoce, hlavně ostružiny, borůvky a černého rybízu.