Chateau Talbot 2016
Země původu: Francie
Oblast: Saint Julien
Vinařství: Chateau Talbot
Apelace: Saint Julien A.O.C.
Klasifikace: 4e Cru Classé v roce 1855
Složení: 55% Cabernet Savignon, 39% Merlot, 6% Petit Verdot
Šat vína se pyšní tmavě granátovou, až inkoustovou barvou, zdobenou fialovými odstíny na hladině. Lesk oděvu je středně vysoký a viskozita je bohatá. Vůně zprvu není příliš výrazná, ale po pohybu ve sklenici se představují delikátní květnaté tóny, doprovázené notami hlavně černého ovoce – ostružiny a tmavého fíku – jakož i několika drobnými notami balzámovými. Víno se vyjadřuje postupně. V první etapě je smyslný chuťový výraz přesný a osvěžující, následovaný, v etapě vývojové, dokonale vyzrálými, sametovými taniny. Finální výraz ušlechtilého vína je elegantní, podmanivý, dokonale harmonický, lahodně svůdný a současně mužně pevný.
Znamenité víno vychutnávejte na teplotě 15°-16°C, až do roku 2045. Je skvělým společníkem zaječí teriny, telecího karé na smržích, pečené telecí ledviny s výraznou omáčkou, pečených jehněčích kotletek s dušenými zelenými fazolkovými lusky, grilovaným roštěncem s omáčkou béarnaise a s vyzrálým sýrem Saint-Marcelin.
Chateau Giscours 2016
Zářivý šat ztepilého vína zdobí velice tmavá, až inkoustová barva, což svědčí o jeho celkové statnosti. Lesk je vysoký a viskozita je bohatá.
Chateau Talbot 2020
Výjimečné víno se halí do tmavě rudého sukna ověnčeného intenzivním purpurovým odstínem. Lesk svůdného šatu je vysoký a jeho viskozita je bohatá. Harmonickou vůni komponují výrazné noty kávy, vyzrálé a lehce rozmačkané jahody, tmavé třešně, fialky, a závan květu jiřiny.
Chateau Giscours 2013
Granátovou barvu vína dekoruje vysoký lesk a doprovází středně bohatá viskozita. Vůni charakterizují noty květů, černé třešně a vyzrálé ostružiny.
Chateau Cheval Blanc 2006
Úchvatné víno se halí do šatu okouzlující barvy připomínající rozmačkaný plod divoké ostružiny. Lesk oděvu je vysoký a jeho viskozita je bohatá. Svůdnou a intenzivní vůni významného ročníku jedinečného vína dominují tóny vyzrálých plodů rudého ovoce. Jsou doprovázené subtilními notami fialky a levandule.