Chateau Giscours 2016
Země původu: Francie
Oblast: Margaux
Vinařství: Chateau Giscours
Apelace: Margaux A.O.C.
Klasifikace: 3e Cru Classé v klasifikaci z roku 1855
Složení: 81% Cabernet Sauvignon, 19% Merlot
Zářivý šat ztepilého vína zdobí velice tmavá, až inkoustová barva, což svědčí o jeho celkové statnosti. Lesk je vysoký a viskozita je bohatá. Vůně nabízí, v první fázi, noty černého ovoce, bez opulence, delikátně, téměř nesměle. Až po pohybu vína ve sklenici se objeví jeho celé aromatické bohatství. Obšírný a mohutný chuťový výraz vína ročníku 2016 nabízí, více než kdykoliv, impozantní pletivo ušlechtilých taninů, ale jeho výraz se, ve finální etapě, s elegancí zjemňuje. Víno zanechává dojem přímého, do budoucna velice intenzivního a ryzího senzorického výrazu ve stylu Cabernet Sauvignon.
Impozantní víno vychutnávejte od konce roku 2020, až do let 2040-45, vždy na teplotě 16°-17°C. Je ideálním společníkem pečeného jehněčího hřbetu s výraznou omáčkou, hovězího roštěnec na šalotkách a červeném víně, risotta s černým lanýžem a sýrů Camembert, Explorateur, vyzrálým Gruyère nebo Cendré de Vergy.
Chateau Giscours 2013
Granátovou barvu vína dekoruje vysoký lesk a doprovází středně bohatá viskozita. Vůni charakterizují noty květů, černé třešně a vyzrálé ostružiny.
Chateau Talbot 2020
Výjimečné víno se halí do tmavě rudého sukna ověnčeného intenzivním purpurovým odstínem. Lesk svůdného šatu je vysoký a jeho viskozita je bohatá. Harmonickou vůni komponují výrazné noty kávy, vyzrálé a lehce rozmačkané jahody, tmavé třešně, fialky, a závan květu jiřiny.
Chateau Cheval Blanc 2018
Šat majestátního vína se pyšní hlubokou tmavě rudou barvou, krášlenou purpurovými odstíny. Lesk oděvu je vysoký a jeho viskozita je bohatá. Vůni vína komponují noty květnaté, zvláště fialky, a okouzlující tóny ovocné, dominované notou vyzrálé maliny.
Chateau Angelus 2017, 1,5l
Virtuózní víno se halí do šatu intenzivní purpurové barvy, obohacené o tmavě granátový nádech. Lesk oděvu je vysoký a jeho viskozita je bohatá. Při prvním přivonění je olfaktorický výraz lehce bázlivý, ale postupně se rozvíjí do bohatého akordu tónů švestek v teplém sirupu, čerstvých divokých ostružin a třešní v čokoládě.