Chateau Petit Village 2014, 1,5 l
Země původu: Francie
Oblast: Pomerol
Vinařství: Chateau Petit Village
Apelace: Pomerol A.O.C.
Složení: 72% Merlot, 16% Cabernet Franc, 12% Cabernet Savignon
Vývoj podmanivého vína, v lahvi o obsahu 1.5L, bude pokračovat pomalu. Jeho šat se vyznačuje hlubokou, intenzivní rubínovou barvou, dekorovanou nafialovělými odstíny. Lesk je vysoký a viskozita je bohatá. Vůni komponují plody tmavého peckovitého a lesního ovoce, doprovázené diskrétními tóny sladkých koření. Chuťový výraz je ještě z části uzavřený. Ve vývojové etapě dominují elegantní, avšak „důrazné“ taniny. Ústní aroma má velice dlouhé trvání, dominované notami černého rybízu a přezrálé višně. Finální výraz impozantního vína je svěží a harmonický.
Ušlechtilé víno vychutnávejte na teplotě 17°-18°C od konce roku 2021 až do let 2040-45. Chutně doprovodí bohatou úpravu spárkaté zvěřiny a sýry Cantal, Salers, Beaufort, Gruyère…
Chateau Lagrange 2020
Šat výstavního vína se honosí tmavě purpurovou, intenzivní barvou, obohacenou o nafialovělý nádech. Lesk oděvu je vysoký a jeho viskozita je bohatá. Svěžest senzorického výrazu, v historicky nejteplejším ročníku, dokonale demonstruje schopnost terroiru regulovat teplotní výkyvy. Noty griotky, černého rybízu a lékořice charakterizují vůni a bez okolku vybízejí: „Vstupte, jen vstupte a buďte vítáni.“
Chateau Phélan Ségur 2017
Víno se pyšní zářivým šatem barvy tmavého rubínu, s výraznými fialovými odstíny. Intenzivní vůni komponují noty vyzrálého černého rybízu, divokých ostružin, které, po aeraci vína, doprovázejí delikátní tóny teplých toastů a čerstvého másla.
Chateau Giscours 2013
Granátovou barvu vína dekoruje vysoký lesk a doprovází středně bohatá viskozita. Vůni charakterizují noty květů, černé třešně a vyzrálé ostružiny.
Chateau Rauzan Ségla 1982
Šat honosného vína dekoruje zářivá, tmavě rubínová barva, zdobená půvabnými odstíny pálené cihly a pomerančové kůry. Lesk oděvu je vysoký a jeho viskozita je bohatá. Vyzrálou vůni charakterizují noty vyzrálé ostružiny, likérového krému z černého rybízu, ale i uschlých dubových listů, cedrového dřeva, čokolády a tabáku.