Chateau Lagrange 2016
Země původu: Francie
Oblast: Saint Julien
Vinařství:Chateau Lagrange
Apelace: Saint Julien A.O.C.
Klasifikace: 3e Cru Classé v klasifikaci z roku 1855
Složení: 70 % Cabernet Savignon, 24 % Merlot, 6 % Petit Verdot
Šat vábného vína zdobí hluboká, až černá barva, dekorovaná purpurovým nádechem. Lesk je vysoký a viskozita je bohatá. Smyslnou vůni komponují noty tmavé třešně a černého rybízu, umocněné tóny lékořice a černého pepře. Útočná fáze chuťového výrazu je komplexní a následující vývojová etapa, štědrá, vyztužená mentolovou svěžestí. Dlouze trvající finále charakterizuje sametovost, intenzita a ovocná svěžest, doprovázená dlouze trvajícím retro olfaktivním aroma. Lagrange 2016 je bezpochyby víno jedinečné, určené k dlouhodobému vývoj, současně klasické i moderní, jehož kostru tvoří pevné, ušlechtilé a hedvábné taniny.
Podmanivé víno budete moci vychutnávat až do let 2040-45, vždy na teplotě 16°-18°C. Je skvělým společníkem bažantí i zaječí paštiky, pečeného telecího karé se smrži, grilovaného hovězího roštěnce s omáčkou béarnaise, smažených jehněčích kotlet v ořechově mandlové strouhance s pepřem a provensálským kořením a sýrů Saint Marcelin nebo Rocher Nantais.
Chateau Talbot 2017
Okouzlující víno je oděno do šatu zářivé, středně hluboké granátové barvy, dekorované půvabnými nachovými odstíny. Oděv má vysoký lesk a je bohatý na viskozitu.
Chateau Giscours 2015
Château Giscours 2015 je dokonalou esencí vín Grands Crus Classés Margaux. Jeho šat se pyšní tmavě rudou, zářivou barvou, zdobenou jemnými barevnými odstíny vyzrálé ostružiny a vysokým leskem.
Chateau Petit Village 2017, 1,5l
Vytříbené víno se pyšní okouzlujícím šatem barvy purpurové, obohacené o fialový nádech. Lesk oděvu je vysoký a viskozita je bohatá. Výraznou vůni komponují příjemné noty vyzrálých, čerstvých plodů divokých ostružin a borůvek.
Chateau Lascombes 2018
Šat ušlechtilého vína zdobí hluboká, purpurově granátová barva, obohacená, na disku, jemně oranžovými a fialovými odstíny. Lesk oděvu je vysoký a jeho viskozita je bohatá. Obšírnou aromatickou symfonii komponují noty divokých ostružin a malin, černého rybízu, jamajského pepře, pepře šedého, bobkového listu a kari.