Chateau Giscours 2017
Země původu: Francie
Oblast: Margaux
Vinařství: Chateau Giscours
Apelace: Margaux A.O.C.
Klasifikace: 3e Cru Classé v klasifikaci z roku 1855
Složení: 71% Cabernet Sauvignon, 24% Merlot, 5 % Petit Verdot
Graciézní víno je oděno do zářivého rubínového šatu, nafialovělých a karmínových odstínů. Lesk oděvu je vysoký a viskozita je poměrně bohatá. Štědrou vůni komponují noty tmavého ovoce, zvláště černého rybízu a divokých ostružin, které doprovázejí tóny černé čokolády a květů oranžovníku. I v chuťovém výrazu jsou přítomné ovocné tóny, které prostupují sametovou strukturu ušlechtilých taninů. Finální etapa výrazu vína v ústní dutině je elegantní, až smyslná a dokonale harmonická. Dlouze trvající ústní aroma je sestaveno z not ostružin, jemného koření a z delikátního tónu infuze z černého lanýže.
Vábné víno vychutnávejte na teplotě 15°-16°C, až do let 2030-33. Je lahodným společníkem grilovaného hovězího filetu s Foie Gras, konfitovaného kachního stehna se zelenými fazolovými lusky, pečeného selete s houbovým ragú a sýrů Cantal, Conté, Abondance nebo Gruyère.
Chateau Talbot 2014
Svůdný šat vína krášlí tmavě rudá, zářivá barva, zdobená výraznými purpurovými odstíny. Intenzivní, koncentrovanou a obšírnou vůni komponují výrazné noty černého rybízu a ostružiny, v doprovodu tónu rudého květu pivoňky.
Chateau Soutard 2018
Ve sklenici graciézního vína kraluje okouzlující šat tmavé, purpurové barvy, ověnčený rubínovými odstíny. Lesk oděvu je vysoký a jeho viskozita je bohatá. Vábnou vůni komponují noty ovocné a gurmánské, džem z plodů černého ovoce, ostružinového koláče, vlhké zeminy a květů tmavé pivoňky i levandule.
Chateau Petit Village 2014
Podmanivé víno je oděno do zářivého šatu hluboké a intenzivní rubínové barvy, okrášlené jemně fialovými a oranžovými odstíny na hladině. Lesk oděvu je vysoký a viskozita je bohatá.
Chateau Phélan Ségur 2015
Rubínová barva šatu skvělého vína ročníku 2015 je zvláště okouzlující. Svojí intenzitou a odstíny mládí oznamuje, že víno má před sebou dlouholetý, pozitivní vývoj. To stvrzuje i intenzivní vůně, komponovaná tóny vyzrálé tmavé třešně, černých plodů lesního ovoce a grilovaného lískového oříšku.