Chateau Petit Village 2014
Země původu: Francie
Oblast: Pomerol
Vinařství: Chateau Petit Village
Apelace: Pomerol A.O.C.
Složení: 72% Merlot, 16% Cabernet Franc, 12% Cabernet Savignon,
Podmanivé víno je oděno do zářivého šatu hluboké a intenzivní rubínové barvy, okrášlené jemně fialovými a oranžovými odstíny na hladině. Lesk oděvu je vysoký a viskozita je bohatá. Vůni komponují noty plodů divoké maliny, ostružiny, černé třešně a koření. Chuťový výraz je obšírný. Jeho charakter podporuje kostra pevných, ale elegantních taninů. Finále výrazu je dokonale harmonické, svěží, doprovázené dlouze trvajícím ústním aroma, kde dominují tóny vyzrálých plodů ostružiny a černého rybízu.
Lahodně okouzlující víno vychutnávejte na teplotě 16°-18°C, až do let 2032-35. Je báječným společníkem bažantích prsíček s kapustou a s Fois Gras, telecí pečeně s kaštanovým pyré, srnčí kýty na smetaně nebo pečeného jehněčího s houbovým ragú. Harmonicky doprovodí sýry Cantal, Salers, Beaufort, ale i vyzrálý Explorateur.
Chateau Petit Village 2017
Vytříbené víno se pyšní okouzlujícím šatem barvy purpurové, obohacené o fialový nádech. Lesk oděvu je vysoký a viskozita je bohatá. Výraznou vůni komponují příjemné noty vyzrálých, čerstvých plodů divokých ostružin a borůvek.
Chateau Petit Village 2017, 1,5l
Vytříbené víno se pyšní okouzlujícím šatem barvy purpurové, obohacené o fialový nádech. Lesk oděvu je vysoký a viskozita je bohatá. Výraznou vůni komponují příjemné noty vyzrálých, čerstvých plodů divokých ostružin a borůvek.
Chateau Talbot 2014
Svůdný šat vína krášlí tmavě rudá, zářivá barva, zdobená výraznými purpurovými odstíny. Intenzivní, koncentrovanou a obšírnou vůni komponují výrazné noty černého rybízu a ostružiny, v doprovodu tónu rudého květu pivoňky.
Chateau Phélan Ségur 2015
Rubínová barva šatu skvělého vína ročníku 2015 je zvláště okouzlující. Svojí intenzitou a odstíny mládí oznamuje, že víno má před sebou dlouholetý, pozitivní vývoj. To stvrzuje i intenzivní vůně, komponovaná tóny vyzrálé tmavé třešně, černých plodů lesního ovoce a grilovaného lískového oříšku.