Chateau Mouton Rothschild 2014
Země původu: Francie
Oblast: Pauillac
Vinařství: Chateau Mouton Rothschild
Apelace: Pauillac A.O.C.
Klasifikace: Premier Cru Classé (od roku 1973) v klasifikaci z roku 1855
Složení: 81% Cabernet Sauvignon, 16% Merlot, 3% Cabernet Franc
Šat vína krášlí tmavě rubínová, zářivá barva, zdobená fialovými odstíny. Lesk je vysoký a viskozita je bohatá. Ušlechtilá vůně vína je důkazem dokonale vyzrálých hroznů a v jejím výrazu se příjemně mísí subtilní noty ovoce, koření a vanilky. První fáze chuťového výrazu vína je sametová a vyvolává pocit ovocné štědrosti. Třísloviny jsou hedvábné, současně pevné a finální chuťový pocit je saténový a harmonický. Dlouze trvající ústní aroma dominuje minerální svěžest.
Doporučujeme: Svůdně lahodné víno vychutnávejte již nyní a až do roku 2040, na teplotě 15°-17°C a nechejte okysličit 30-40 minut v karafě. Vždy příjemně doprovodí pečená prsíčka divoké kachny na zeleném pepři, pečenou perličku s modrými hrozny, hovězí žebro grilované s lesními houbami nebo srnčí kýtu na smetaně.
Chateau Figeac 2016
Hluboká, zářivá barva černé třešně, obohacená o odstíny fuchsie, dekoruje lesklý šat majestátního vína.
Chateau Ausone 2016
Monumentální víno vystavuje na obdiv hlubokou granátově purpurovou barvu svého lesklého šatu, dekorovaného bohatou viskozitou. Obdivuhodné, podmanivé tóny fialky, třešně v čokoládě, vyzrálé švestky, koláče z lesních plodů a pražených ořechů, dominují vůni vína v první etapě.
Chateau Beauregard 2016
Výtečné víno se halí do roucha tmavě purpurové barvy, obohacené o delikátní nafialovělý odstín. Lesk hávu je vysoký a jeho viskozita je bohatá. Při prvním přivonění je výraz expresivní, podzimní, opulentní, ale svěží. Je komponovaný z not vyzrálé švestky a černého pepře, následovaného tónem třešně v alkoholu.
Chateau Ausone 2017
Majestátní víno je oděno do šatu tmavě granátové, zářivé barvy, dekorované purpurovými a sytě fialovými odstíny. Lesk oděvu je vysoký a viskozita je bohatá. Elegantní, smyslnou, subtilní ušlechtilou vůni komponují noty červeného a černého peckovitého ovoce, borůvek, malin a ostružin.