Chateau Ausone 2017
Země původu: Francie
Oblast: Saint Emilion
Vinařství: Chateau Ausone
Apelace: Saint Emilion Grand Cru A.O.C.
Klasifikace: Premier Grand Cru Classé „A“
Složení: 55% Cabernet Franc, 45% Merlot
Majestátní víno je oděno do šatu tmavě granátové, zářivé barvy, dekorované purpurovými a sytě fialovými odstíny. Lesk oděvu je vysoký a viskozita je bohatá. Elegantní, smyslnou, subtilní ušlechtilou vůni komponují noty červeného a černého peckovitého ovoce, borůvek, malin a ostružin. Jsou doprovázené delikátními tóny fialek, kávy, lékořice a nakypřené půdy. Útočná fáze chuťového výrazu je něžná, na dotyk delikátní. Ve vývojové fázi se výraz umocňuje, stává se tělnatým, současně zůstává gracilní, aromatický a vláčný. Finále je vznešené, lahodně šťavnaté, harmonické. Podmanivé, dlouze trvající ústní aroma lehce doplňuje taktilní výraz ušlechtilých, vyzrálých a hedvábných taninů. Ausone 2017, jak úchvatné víno!
Slovutné víno vychutnávejte nyní, ale hlavně mezi lety 2025- 2040, vždy na teplotě 16°C-17°C. Lahodně doprovodí pečené jehněčí karé na aromatech, hovězí roštěnec na červeném víně a šalotkách, kachní prsíčko na zeleném pepři a vyzrálé sýry Comté, Gruyère…
Chateau Mouton Rothschild 2014
Šat vína krášlí tmavě rubínová, zářivá barva, zdobená fialovými odstíny. Lesk je vysoký a viskozita je bohatá.
Chateau Beauregard 2009
Honosné víno se pyšní intenzivní, hlubokou a tmavě rubínovou barvou svého šatu, dekorovanou okouzlujícím purpurovým nádechem. Lesk oděvu je vysoký a jeho viskozita je bohatá. Opulentní a komplexní vůni komponují noty vyzrálé ostružiny, černého rybízu a sladkých koření, obohacené o svěží tón pražení a ušlechtilých dřevin.
Chateau Figeac 2016
Hluboká, zářivá barva černé třešně, obohacená o odstíny fuchsie, dekoruje lesklý šat majestátního vína.
Chateau Ausone 2016
Monumentální víno vystavuje na obdiv hlubokou granátově purpurovou barvu svého lesklého šatu, dekorovaného bohatou viskozitou. Obdivuhodné, podmanivé tóny fialky, třešně v čokoládě, vyzrálé švestky, koláče z lesních plodů a pražených ořechů, dominují vůni vína v první etapě.