Chateau Lagrange 2016
Země původu: Francie
Oblast: Saint Julien
Vinařství:Chateau Lagrange
Apelace: Saint Julien A.O.C.
Klasifikace: 3e Cru Classé v klasifikaci z roku 1855
Složení: 70 % Cabernet Savignon, 24 % Merlot, 6 % Petit Verdot
Šat vábného vína zdobí hluboká, až černá barva, dekorovaná purpurovým nádechem. Lesk je vysoký a viskozita je bohatá. Smyslnou vůni komponují noty tmavé třešně a černého rybízu, umocněné tóny lékořice a černého pepře. Útočná fáze chuťového výrazu je komplexní a následující vývojová etapa, štědrá, vyztužená mentolovou svěžestí. Dlouze trvající finále charakterizuje sametovost, intenzita a ovocná svěžest, doprovázená dlouze trvajícím retro olfaktivním aroma. Lagrange 2016 je bezpochyby víno jedinečné, určené k dlouhodobému vývoj, současně klasické i moderní, jehož kostru tvoří pevné, ušlechtilé a hedvábné taniny.
Podmanivé víno budete moci vychutnávat až do let 2040-45, vždy na teplotě 16°-18°C. Je skvělým společníkem bažantí i zaječí paštiky, pečeného telecího karé se smrži, grilovaného hovězího roštěnce s omáčkou béarnaise, smažených jehněčích kotlet v ořechově mandlové strouhance s pepřem a provensálským kořením a sýrů Saint Marcelin nebo Rocher Nantais.
Chateau Talbot 2020
Výjimečné víno se halí do tmavě rudého sukna ověnčeného intenzivním purpurovým odstínem. Lesk svůdného šatu je vysoký a jeho viskozita je bohatá. Harmonickou vůni komponují výrazné noty kávy, vyzrálé a lehce rozmačkané jahody, tmavé třešně, fialky, a závan květu jiřiny.
Chateau Giscours 2013
Granátovou barvu vína dekoruje vysoký lesk a doprovází středně bohatá viskozita. Vůni charakterizují noty květů, černé třešně a vyzrálé ostružiny.
Chateau Giscours 2016
Zářivý šat ztepilého vína zdobí velice tmavá, až inkoustová barva, což svědčí o jeho celkové statnosti. Lesk je vysoký a viskozita je bohatá.
Chateau Rauzan Ségla 1982
Šat honosného vína dekoruje zářivá, tmavě rubínová barva, zdobená půvabnými odstíny pálené cihly a pomerančové kůry. Lesk oděvu je vysoký a jeho viskozita je bohatá. Vyzrálou vůni charakterizují noty vyzrálé ostružiny, likérového krému z černého rybízu, ale i uschlých dubových listů, cedrového dřeva, čokolády a tabáku.