Historie vinařství
Na počátku 19. Století přímo v roce 1855 John Lewis Brown se rozhodl ve městě Cantenac postavit usedlost v podobě anglického renesančního hradu. Jeho inspirací byla doba Tudorovců a především jeho skotské kořeny, které si chtěl nadále připomínat. Za své doby dosáhl velkých úspěchů a vždy bude spojován s označením Grand Cru Classé. Následně převzal vinařství jeho syn. V roce 1843 byl majetek prodán panu Gromardu, který patřil mezi nejlepší obchodníky, bankéře a majitele významných usedlostí v Médocu. Od roku 2006 vlastní usedlost rodina Simon Halabi
Vinohrady
Směr Château Cantenac-Brown určuje José Sanfins, který pokračuje v rozvoji a ambicích, jak více zlepšit práci celého vinařství. Ambiciózní José pracuje v souladu s terroirem, respektuje půdu, vinou révu i celé okolí. Vinice se obhospodařují šetrným způsobem k okolí a životnímu prostředí. Vše je prováděno s přihlédnutím na rovnováhu mezi lidmi a přírodou.
Výrobní postupy
Více než 400 000 keřů vinné révy jsou každoročně kontrolovány. Jsou prováděny šetrné průřezy, aby réva mohla plně vyživovat jen ty nejvhodnější hrozny. Sběr se provádí ručně. Tato velká pozornost na detail a přírodu vede k jasné výnosnosti kvalitních vín. Nejlepší vína jsou dávána přírodou a tento idealismus ctí celé vinařství.