Chateau Figeac 2017
Země původu: Francie
Oblast: Saint Emilion
Vinařství: Chateau Figeac
Apelace: Saint Emilion Grand Cru A.O.C.
Klasifikace: 1er Grand Cru Classé „B“ v klasifikaci z roku 1955
Složení: 47% Cabernet Savignon, 43% Merlot, 10% Cabernet Franc
Štědrá vůně nabízí noty dokonale čerstvých plodů tmavé třešně, červeného i černého rybízu a divokých malin. Jsou doprovázené podmanivými tóny orientálních koření, hlavně sichuanského pepře. Počáteční etapa chuťového výrazu je svěží, delikátní, okrášlená květnatými aromatickými tóny pivoňky a lékořice. Vývojový úsek výrazu vína v ústech je obšírný, podepřený pevnou strukturou sametových taninů. Elegantní finále představuje nejprve minerální grafitovou stopu a postupně přechází do dlouze trvajícího ústního aroma. To je ovocně pikantní, ušlechtilé, smyslně podmanivé a dokonale harmonické.
Chateau Ausone 2013
Château Ausone je víno unikátní, jedinečné, nenapodobitelné – „un grand vin!“ Šat se honosí tmavou, intenzivní, zářivě živou barvou. Vůně oplývá tóny vzácného koření a tmavého peckovitého i lesního ovoce. Chuťový výraz je ve fázi útočné delikátní, ve vývoji hedvábný, šťavnatý, elegantní a ve finále hladce zaoblený, hebce vláčný.
Chateau Mouton Rothschild 2020
Slovutné víno vystavuje na obdiv šat tmavě intenzivní barvy černé třešně, dekorované granátovými a jemně fialovými odstíny. Lesk oděvu je vysoký a jeho viskozita je bohatá. Přímý aromatický výraz je úctyhodný, čarovný a omamný, bohatý na výraznou notu černé lékořice. Jedním slovem je grandiózní!
Chateau Petit Village 2017
Vytříbené víno se pyšní okouzlujícím šatem barvy purpurové, obohacené o fialový nádech. Lesk oděvu je vysoký a viskozita je bohatá. Výraznou vůni komponují příjemné noty vyzrálých, čerstvých plodů divokých ostružin a borůvek.
Chateau Angelus 2018
Již šat grandiózního vína a jeho neuvěřitelně hluboká, granátově purpurová barva, vzbuzuje obdiv. Lesk oděvu je vysoký a jeho viskozita je bohatá. Dokonale čistá vůně, komponovaná z ovocných not černé maliny a ostružiny Boysen, okouzluje olfaktorické senzory v doprovodu květů růží a čokoládového dortu, následované tóny lesního podrostu, grilované veky, lékořice a cedrového dřeva.




